Altenetiv til julemaden - Bønnepostej
Julen er hjerternes fest og fyldt med dejlig mad. Mange tænker: "hvad spiser man så hvis man ikke spiser kød?" ååhh du skulle bare vide, der er mange lækre bud og her kommer mit på en Bønnepostej lun bønne postej med jule tilbehør

Bønnepostej
4-6 personer
Det tager ca 3 timer at lave, 1 time forberedelse og 2 timer i ovnen.
Hvis man forkorter bagetiden til 1-1,5 timer, kan den bruges til smørepålæg

Ingredienser:
Bønnepostej:
300g sorte bønner
300g hvide bønner
120g mandler
1 løg i tern
2 dl havredrik
2 styk grøntsagsbouillon - terninger
lidt kogt vand til at røre bouillonterningerne ud i
1 håndfuld frisk hakket persille
2 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk peber
1 tsk salt
8 spsk mel
8 spsk havregryn
Tilbehør:
Kogte kartofler og gulerødder, rådkål og brun sovs.
tip: for en sundere udgave, kan postejen serveres med en lækker raw rødkålssalat med valnødder.

Fremgangsmåde:
Tænk ovnen på 180 grader varmluft.
Man kunne godt lave denne postej med udblødte bønner, men jeg valgte den nemme løsning, og brugte bønner på dåse.
Kom de drænede bønner i en blender sammen med mandler, havredrik, opløste bouillonterninger, krydderier, løg, hvidløg og persille. Blend det hele godt sammen. Kom hele indholdet over i en skål og rør havregryn og hvedemel i.

Pænt er massen ikke, men allerede nu smager det meget godt, tilføj evt. mere salt efter smag og behag.
kom massen over i en franskbrøds form beklædt med bagepapir. bag hele herligheden i ca 2 timer ved 180 grader varmluft.
lad den hvile 15 minutter inden servering.
