Vegansk Carbonare
En af de retter jeg har savnet max, er pasta carbonare. Så her kommer lige en opskrift på en vagansk udgave, som jeg er blevet rigtig glad for. Man kan også tilsætte stegte svampe til retten, hvilket jeg også er stor fan af. God fornøjelse.

Pasta carbonare
2-4 portioner
Retten tager 20 minutter at lave
Ingredienser:
1 blomkåls hoved
1 grøntsags bollionterning
1 løg
2 fed hvidløg
salt/peber
1-2 dl havredrik
1 tsk gærflager
Pasta til 2-4 personer
1 bundt Frisk persille
Fremgangsmåde:
Start med at skylde og skær blomkålshovedet i mindre stykker. Kog blomkålet i let saltet vand, tilsat en grøntsags bollionterning til det er færdig kogt (Ca. 5-7 min).
Mens blomkålet koger, sattes pastaen over og koge i let saltet vand, følg anvisningen på pakken.
Når både pasta og blomkål er sat til at koge, hakkes et løg og to fed hvidløg. Steg både løg og hvidløg i en stor pande, der skal være plads til både pasta og den hvide sovs.
Når blomkålet er færdig kogt, kommes det op i en blender og blendes helt fint til en puré. Tilsæt havredrikken lidt efter lidt, til du rammer en creamet konsistens, det er ikke sikkert det hele skal bruges. Smag blonkåls creamen til med gærflager, salt og peber.
Så snart pastaen er færdig kogt, kommes det på panden til det stegte hvidløg og løg, hæld blonkåls creamen over retten og vend det hele godt sammen.
Smag til med salt og peber, server retten med hakket frisk persille og et stykke brød eller frisk salat.
Tip: Denne sovs er god i lasange, skift gærflagerne ud med revet muskatnød.