Veganske romkugler m. kokos
Det er fredag og "fredags slik" er den perfekte undskydning, for at lave romkugler. Egentlig spiser jeg slik, når jeg har lyst, men fredag hygger vi altid lidt ekstra. I dag havde jeg en rest kage i fryseren, så det var en nem omgang. Jeg vil dog også skrive opskriften, på en meget simpel vegansk kakao kage. Man kan dog bruge det kage man lige har.

Romkugler med kokos
12 styk
Det tager 2 timer at lave, inklusiv tilberedning og bagetid af kagen.
Ingredienser:
Til en kage i springform 22cm
2,5 dl vand eller havredrik
5 spsk smagsløs olie
200g sukker
40g raw kakaopulver
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk sukker
200g mel
Til Romkugler:
2 spsk rom eller rom essens (måske mere)
4 spsk syltetøj (her brugt jordbær og solbær)
Havredrik
kokosmel
Evt. 200g revet marcipan
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk vand eller havredrik sammen med olien i en stor skål. I en anden skål bland sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao.
Bland sukker/kakao blandingen i vand/olie blandningen
Rør tilsidst melet i, til konsistensen er homogen.
Kom dejen i en 22 cm springform og bag kagen ved 180g varm luft i ca 20 minutter. Kagen er færdig, når du kan stikke en strikkepind i kagen, unden der hænger dej fast.
Lad kagen køle af. Smulder kagen i en skål og tilsæt syltetøj, rom og macipan. Det bliver nu til en klumpet masse. Tilsæt havredrik lidt af gangen, til du rammer en konsistens du synes om.
Rul dejen til kugler i hånden, du vælger selv om de skal være små eller store. Tril til sidst Romkuglerne i kokos.
Tip: Du kan komme lidt smeltet chokolade i romkuglemassen, trille romkuglerne i mørk chokolade inden kokos, eller skifte kokos ud med din ynglings krymmel eller frysetørret bær.
Go' fredag og lækre kugler til dig!!